Приватні виробники не здатні масово випускати важкі бойові машини - заступник глави МОУ

Приватні виробники не здатні масово випускати важкі бойові машини - заступник глави МОУ

Укрінформ
Приватні виробники на сьогодні в Україні не здатні на масові випуски важких бойових машин, якісних і з оптимальною вартістю.

Таку думку висловив в інтерв’ю Укрінформу заступник міністра оборони, член наглядової ради Укроборонпрому Олександр Носов. 

“Якщо якась компанія гарантувала, що може випускати щонайменше 15 БТРів за місяць, тобто за рік 180 одиниць, тоді можна було б розглядати питання про старт його серійного виробництва. Але приватні виробники сьогодні в Україні не здатні на такі масові випуски важких бойових машин, одночасно якісних, з оптимальною вартістю та великої кількості”, - зауважив заступник міністра.

За його словами, наявність малої кількості ексклюзивної техніки призводить до того, що через деякий час боєздатних машин залишиться половина, а решту використовуватимуть як «донорів» запчастин.

Носов також вважає, що необхідно запровадити уніфікацію.

Читайте також: В Укроборонпромі прогнозують, що держзамовлення виконають вчасно

«На жаль, змушений констатувати, що нині ми відійшли від методології обов’язкової уніфікації однотипових зразків (озброєння - ред.). Як наслідок, маємо різні моделі зразків з однаковими тактико-технічними бойовими характеристиками: різні бойові модулі, різні ракети, різну зброю, набої та інше. Якщо в армії немає уніфікації, виникають труднощі з логістикою, унеможливлюється централізоване постачання, ремонт та відновлення техніки, забезпечення зброєю та боєприпасами”, - зауважив заступник міністра.

Він підкреслив, що Збройні сили мають бути впевнені у своєчасності, якості і повноті післяпродажного обслуговування та ремонту техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-