«Дочка» швейцарської компанії вкладе $40 мільйонів у порт Чорноморськ

«Дочка» швейцарської компанії вкладе $40 мільйонів у порт Чорноморськ

Укрінформ
Адміністрація морських портів і дочірня компанія Швейцарської RISOIL S.A. підписали договір про взаємодію, який принесе Україні $ 40 млн прямих інвестицій.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці. 

"Сьогодні (7 вересня - авт.) було підписано договір між Адміністрацією морських портів України та СП Рисоіл Термінал, яка є дочірньою компанією Швейцарської RISOIL S.A. Цей проєкт обговорювався 13 років, і, нарешті ми можемо сказати, що він буде втілений. А це – 40 мільйонів доларів прямих інвестицій, більше експортних можливостей для українських виробників, нові робочі місця. Завдяки укладеному договору і держава, і інвестор мають гарантії та чітко визначені зобов’язання", - написав міністр.

За договором Рисоіл побудує на стику причалів 10 та 11 порту Чорноморськ двосторонній пірс довжиною майже 340 метрів (з розміщенням двох причалів довжиною 290 м). Проєкт передбачає можливість приймати судна типу Panamax.

АМПУ зобов’язується здійснити днопоглиблювальні роботи на підходах до пірса за ІІІ чергою акваторії 1-го ковша Сухого лиману, із досягненням глибин 15 м.

"Таким чином в Україні з’явиться ще один двосторонній причал, який здатен приймати та якісно обробляти великотоннажні судна, які життєво необхідні для нашого агроекспорту", - пояснив Кубраков.

За словами міністра, порт Чорноморська потребував днопоглиблення ще 15 років тому, весь цей час питання з’являлося у пріоритетах і стратегічних завданнях міністерства та керівництва портів.

"Приватні інвестори готові були вкладати гроші, але їм потрібні були гарантії та рішучість з боку держави", - наголосив очільник Мінінфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, АМПУ та ТОВ «СП Рисоіл Термінал» 7 вересня підписали договір, за яким компанія збудує низку інфраструктурних об'єктів у морському порту Чорноморськ, а АМПУ виконає необхідні днопоглиблювальні роботи.

Читайте також: Портова галузь щорічно потребує 5 мільярдів на модернізацію – Мінінфраструктури

Договором визначено взаємні права, зобов’язання та відповідальність сторін реалізації цього інвестиційного проєкту, спрямованого на збільшення обсягів вантажоперевалки в морському порту Чорноморськ, доходів сторін та створення нових робочих місць через побудову сучасної конкурентоспроможної інфраструктури.

Група агропромислових компаній RISOIL заснована в Женеві, Швейцарія. RISOIL S.A. представлена в Україні компаніями: Risoil Terminal — найбільший універсальний експортно-імпортний термінал по перевалці українських харчових рослинних олій і зернових у Чорноморському регіоні; «Рісойл-південь» — термінал з перевалки олії в порту Південний; «Роздільнянський елеватор» (Одеська область); «Морський технічний центр» - спеціалізується на наданні комплексних послуг з перевалки контейнерів і навалювальних вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-