Рада ухвалила закон про відкритість зарплат у держкомпаніях

Рада ухвалила закон про відкритість зарплат у держкомпаніях

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила зміни до деяких законодавчих актів, що забезпечують відкритість інформації про розмір оплати праці в державних компаніях.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт №3952 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях", проголосували 324 народних депутатів.

Документ спрямований на підвищення прозорості діяльності органів управління та посадових осіб юридичних осіб публічного права, державних підприємств, державних організацій, що мають на меті одержання прибутку, господарських товариств, у статутному капіталі яких понад 50 відсотків акцій прямо чи опосередковано належать державі або територіальній громаді.

Читайте також: Середню зарплату рахуватимуть по-новому — Кабмін змінив формулу

Змінами пропонується забезпечити відкритість інформації про структуру, принципи формування та розмір оплати праці, винагороди, додаткового блага керівника, заступника керівника юридичної особи публічного права, державного підприємства або державної організації, що має на меті одержання прибутку, особи, яка постійно або тимчасово обіймає посади члена виконавчого органу чи входить до складу наглядової ради господарського товариства, у статутному капіталі якого понад 50 відсотків акцій прямо чи опосередковано належать державі або територіальній громаді. Зазначені юридичні особи пропонується віднести до розпорядників публічної інформації, а відповідна інформація не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-