В Україні знижуються ціни на овочі - Мінагро

В Україні знижуються ціни на овочі - Мінагро

Укрінформ
В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними. При цьому спостерігається зниження середніх відпускних цін виробників на овочі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

За даними фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики, проти минулого року на 14% знизилися ціни на картоплю, а порівняно з минулим місяцем на 16% втратили в ціні морква та буряк, 7% – картопля, 4% – капуста та цибуля.

Зазначається, що порівняно з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукурудзяні (-1%) та горохові крупи (-1%). При цьому ціни на масло вершкове, олію та цукор не зросли.

Читайте також: Україна збільшила експорт цибулі і розширила географію поставок

По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції, додали в міністерстві. Відбулося незначне подорожчання м'яса ВРХ (на 4%) та свинини (на 5%), молоко вищого ґатунку змінилось в ціні на 2%, м'ясо курей - на 3%.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінагрополітики, станом на 3 вересня в Україні відпускні ціни виробників на зернові та зернобобові культури за рік збільшилися на 16-29% і лише жито подешевшало на 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-