Нацбанк застосував заходи впливу до одного банку та п'яти небанківських фінустанов

Нацбанк застосував заходи впливу до одного банку та п'яти небанківських фінустанов

Укрінформ
Національний банк у серпні 2021 року застосував до одного банку та п'яти небанківських фінансових установ заходи впливу за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк України за результатами нагляду у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення за діяльністю банків та небанківських фінансових установ, а також валютного нагляду в серпні 2021 року застосовував заходи впливу до одного банку та п'яти небанківських фінансових установ.

Зокрема, до АТ "РВС Банк" – застосовано письмове застереження за порушення строків здійснення оцінки рівня ризику клієнта, а також неналежне виконання обов’язку розроблювати та впроваджувати внутрішні документи з питань фінансового моніторингу.

Читайте також: Нацбанк виключив трьох страховиків із реєстру фінустанов

До ПТ "Ломбард Бичков і Шешуков" – письмове застереження за несвоєчасне та не в повному обсязі надання на запит Національного банку інформації, копій документів, необхідних для здійснення нагляду у сфері фінансового моніторингу, а також неподання до регулятора звітності з питань фінансового моніторингу.

До ПТ "Ломбард "Каса" за участю ТОВ "Параіба" і компанія" – письмове застереження за неналежне виконання обов’язку повідомляти спеціально уповноважений орган щодо відомостей про суб'єкта первинного фінансового моніторингу в установленому порядку.

До ТОВ "Гроуф Капітал Факторинг" – письмове застереження за порушення строку подання звітності з питань фінансового моніторингу.

Читайте також: Нацбанк анулював фінкомпанії ліцензію за відмову у проведенні перевірки

Та до ТОВ "Фінансова Компанія "Український Капітал" та ТОВ "Альтерра Фінанс" – письмові застереження за ненадання на запит Національного банку інформації копій документів, необхідних для здійснення нагляду у сфері фінансового моніторингу, а також порушення строку подання звітності з питань фінансового моніторингу.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк у липні 2021 року застосував заходи впливу за порушення вимог законодавства у сфері фінмоніторингу до 16 небанківських фінансових установ.

З 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-