Нацбанк анулював фінкомпанії ліцензію за відмову у проведенні перевірки

Нацбанк анулював фінкомпанії ліцензію за відмову у проведенні перевірки

Укрінформ
Національний банк України за результатами позапланової інспекційної перевірки ухвалив рішення про відкликання (анулювання) ліцензії ТОВ "ФК "ЮА КЕШ" (ЄДРПОУ 42307208) на надання фінансових послуг.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НБУ.

Відповідне рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 27 серпня 2021 року.

Зазначається, що департамент виїзних перевірок Нацбанку в липні цього року ініціював позапланову інспекційну перевірку фінустанови. Однак уповноважені особи НБУ не були допущені до її проведення, а особа, уповноважена представляти інтереси фінустанови, була відсутньою упродовж першого дня перевірки.

Рішення НБУ про анулювання ліцензії набрало чинності з 27 серпня. З цього моменту фінансова компанія втрачає право здійснювати діяльність з надання фінансових послуг, зокрема, укладати договори (продовжувати строк діючих договорів) про надання фінансових послуг із клієнтами.

Водночас, пояснив регулятор, відкликання ліцензії не позбавляє фінансову установу від обов’язку виконувати зобов’язання за договорами про надання фінпослуг, укладеними до дати набрання чинності рішенням про відкликання ліцензії.

Читайте також: НБУ застосував заходи впливу до 13 кредитних спілок

Відмова небанківської фінустанови в проведенні перевірки є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на надання фінансових послуг. Це передбачено Законом України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-