НБУ застосував заходи впливу до 13 кредитних спілок

НБУ застосував заходи впливу до 13 кредитних спілок

Укрінформ
Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг Національного банку України на засіданні 18 серпня 2021 року ухвалив рішення застосувати заходи впливу до тринадцятьох кредитних спілок.

Як передає Укрінформ, про це повідомяє пресслужба НБУ.

Зокрема, Національний банк застосував: до 10 кредитних спілок – захід впливу у вигляді відкликання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг за невиконання рішень Національного банку від 11 червня 2021 року про усунення виявлених порушень ліцензійних умов у строк до 30 червня 2021 року. На момент застосування заходу впливу ці кредитні спілки вже мали тимчасово зупинені ліцензії. На момент застосування заходу впливу ці кредитні спілки вже мали тимчасово зупинені ліцензії.

Ще до однієї кредитної спілки був застосований захід впливу у вигляді тимчасового зупинення всіх діючих ліцензій за неподання Національному банку аудиторського звіту щодо проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності за 2020 рік.

Читайте також: Голова Нацбанку вважає більш ефективним орієнтир на низьку інфляцію

А до двох кредитних спілок – захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення за недотримання обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-