Нафта дешевшає через зниження цін на сировину Саудівської Аравії

Нафта дешевшає через зниження цін на сировину Саудівської Аравії

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в понеділок, 6 вересня, через рішення Саудівської Аравії знизити офіційні відпускні ціни (OSP) на сировину для покупців з Азії та країн Середземномор'я.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 71,79 за барель, що на $ 0,82 (1,13%) нижче ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $ 0,73 (1,05%) - до $ 68,56 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 72,61 і $ 69,29 відповідно.

Саудівська державна нафтокомпанія Saudi Aramco напередодні повідомила, що в жовтні знизить ціни на всі сорти сирої нафти, що продаються в Азії, принаймні, на $ 1/барель.

«OSP для Азії є ведмежими. Це сигналізує про зниження попиту та пропозицію, яка потенційно зростає», - сказала аналітик Energy Aspect Вірендра Чаухан.

Зниження ф'ючерсів на сиру нафту додалося до падіння в п'ятницю після того, як слабший, ніж очікувалося, звіт про зайнятість у США вказав на неоднорідне відновлення економіки.

Читайте також: Україна вперше почала транспортувати британську нафту

Уряд США роздрукував стратегічні запаси сирої нафти, оскільки видобуток на узбережжі Мексиканської затоки США ще не відновився. Згідно з опублікованими в п'ятницю урядовими даними, видобуток близько 1,7 млн ​​бар. нафти і 1,99 млрд куб. футів природного газу залишався недоступним, тоді як нестача електроенергії не дає змогу деяким НПЗ відновити роботу.

Буревій також змусив енергетичні компанії США скоротити минулого тижня кількість діючих нафтогазових бурових установок уперше за п'ять тижнів. Згідно з даними Baker Hughes, кількість діючих нафтовидобувних установок у США минулого тижня скоротилася на 16 одиниць - до 394. При цьому скорочення парку бурових виявилося максимальним з червня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-