Польща закупатиме більше американського газу

Польща закупатиме більше американського газу

Укрінформ
Польська компанія PGNiG уклала 20-річний контракт з американською Venture Global на додаткову закупівлю 2 млн тонн скрапленого газу на рік.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Таким чином обсяги постачання американського скрапленого газу до Польщі сягнуть 5,5 млн т на рік, або 7,4 млрд куб. м після регазифікації, прогнозують у компанії. Перші надходження за контрактом очікуються у 2023 році.

Як зазначає видання, віцепрем'єр Польщі Яцек Сасін наголосив на важливості контракту для енергонезалежності країни. "Американський газ, наданий надійним передбачуваним партнером, разом із паливом, що надійде до Польщі через Балтійський трубопровід з Норвегії, дозволить нам не залежати від поставок зі східного напрямку", - заявив Сасін.

Читайте також: Російський газ є найбруднішим у світі - Зеленський на зустрічі з міністром енергетики США

Своєю чергою Майк Сабель з Venture Global відзначив екологічні переваги американського газу. За його словами, чистіший природний газ зі США не лише посилить енергобезпеку Польщі, а й зменшить викиди вуглецю".

Як повідомлялося, польська державна нафтогазова компанія PGNiG має намір інвестувати в газовидобуток в Україні 50 млн доларів. Надалі інвестиції можуть сягнути 500 млн доларів.

Фото: pulshr.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-