Консультативна місія ЄС в Україні готова надати широку підтримку БЕБ - Мельник

Консультативна місія ЄС в Україні готова надати широку підтримку БЕБ - Мельник

Фото
Укрінформ
Консультативна місія Європейського Союзу в Україні готова надати широку підтримку новоствореному Бюро економічної безпеки.

Про це поінформував директор БЕБ Вадим Мельник у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Зокрема, Мельник повідомив, що сьогодні, 3 вересня, відбулася друга зустріч з представниками Консультативної місії ЄС в Україні EUAM Ukraine. "Підсумками зустрічі стали досягнуті домовленості щодо створення робочої групи, яка сприятиме якомога швидшому запуску Бюро економічної безпеки, прозорому кадровому відбору та запровадженню європейських підходів для якісної реалізації аналітичної та правоохоронної функції БЕБ", - зазначив він.

За словами директора Бюро економічної безпеки, Консультативна місія ЄС в Україні готова надати широку підтримку БЕБ, включаючи методичну, експертну, тренінгову та технічну допомогу, IT та digital-алгоритми, інформаційно-аналітичні продукти, сприяння налагодження міжнародної співпраці між БЕБ та країнами ЄС.

"Спільними зусиллями ми будемо запускати новий сервісно-аналітичний орган, результативна робота якого дозволить покращити бізнес-клімат в Україні, підвищити інвестиційну привабливість та мінімізувати явища транскордонної економічної злочинності. Вдячний за підтримку європейських партнерів та зацікавленість у модернізації системи економічної безпеки України", - наголосив Мельник.

Читайте також: При Бюро економбезпеки діятиме Рада громадського контролю

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів призначив на посаду директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника, який очолював Державну фіскальну службу.

Полковник податкової міліції Мельник очолював ДФС з кінця 2020 року, до цього працював на різних посадах у податковій міліції. Верховна Рада ухвалила Закон “Про Бюро економічної безпеки України” 28 січня 2021 року.

12 травня Кабмін утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

Фото: Вадим Мельник, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-