При Бюро економбезпеки діятиме Рада громадського контролю

При Бюро економбезпеки діятиме Рада громадського контролю

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Положення про Раду громадського контролю при Бюро економічної безпеки України та Порядок формування Ради громадського контролю при БЕБ.

Відповідне рішення члени уряду ухвалили без обговорення на засіданні в середу, 18 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Проєктом постанови пропонується затвердити Положення про Раду громадського контролю при Бюро економічної безпеки України та порядок її формування з метою забезпечення прозорості, відкритості діяльності вказаного органу, зокрема шляхом здійснення громадського контролю за його діяльністю; врахування Бюро економічної безпеки України пропозицій і зауважень громадськості, зокрема в частині дотримання ним прав і свобод людини і громадянина”, - ідеться в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Також зазначається, що положенням про Раду громадського контролю при Бюро економічної безпеки передбачається визначити завдання та права Ради громадського контролю, умови набуття в ній членства та правові засади її діяльності.

Окрім того вказано, що порядок формування Ради громадського контролю при БЕБ спрямований на визначення процедури формування Ради громадського контролю на засадах відкритого та прозорого конкурсу, що проходить у формі рейтингового інтернет-голосування, в якому беруть участь всі громадяни України.

Документом пропонується покласти на Секретаріат Кабміну забезпечення організації процесу формування первинного складу Ради громадського контролю при БЕБ шляхом утворення міжвідомчої робочої групи для проведення відповідного конкурсу під головуванням міністра Кабінету Міністрів та за участю представників Секретаріату Кабміну, Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Міністерства юстиції, Національного агентства з питань державної служби та Бюро економічної безпеки (за згодою), члени якої є уповноваженими особами на прийом і розгляд поданих для участі в конкурсі документів.

Також пропонується передбачити, що міжвідомча робоча група здійснює організацію проведення рейтингового інтернет-голосування на офіційному вебсайті Кабміну, за результатами проведеного конкурсу надсилає директору БЕБ лист з пропозиціями щодо персонального складу Ради для затвердження.

Читайте також: Бюро економічної безпеки, що запрацює у вересні, має налічувати 4000 осіб - голова ДФС

Окрім того, пропонується скоротити строки для подання пропозицій щодо кандидатур для участі в конкурсі з формування первинного складу Ради громадського контролю при БЕБ та відповідних документів на конкурс, оприлюднення оголошення про проведення конкурсу з формування первинного складу Ради громадського контролю при БЕБ та проведення рейтингового інтернет-голосування.

Як повідомлялося, Верховна Рада 28 січня ухвалила закон “Про Бюро економічної безпеки України”.

12 травня Кабмін утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. На участь у конкурсі на посаду голови БЕБ надійшло 57 пакетів документів.

13 серпня комісія з проведення конкурсу на посаду директора БЕБ обрала три кандидатури, які подасть на розгляд Прем’єр-міністру: Василя Горбаля, Аттіли Ковчі та Вадима Мельника.

Напередодні пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва поінформувала, що суд відкрив провадження у справі за позовом Дениса Осмоловського до конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора БЕБ, і нагадала, що у провадженні ОАСК уже перебуває справа за позовом Осмоловського до Кабміну щодо оскарження утворення Бюро економічної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-