Україна та Катар домовилися про співробітництво у багатьох сферах

Україна та Катар домовилися про співробітництво у багатьох сферах

Укрінформ
Україна та Катар домовилися про залучення інвестицій, розвиток підприємництва та співпрацю у сферах туризму, сільського господарства, інфраструктури, енергетики, охорони здоров’я та у фінансовому секторі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів за підсумками другого засідання спільної комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва між Урядом України та Урядом Держави Катар.

Мінстр фінансів Сергій Марченко зауважив, що взаємовигідна співпраця з Державою Катар є одним із пріоритетів зовнішньої політики України.

“У квітні цього року Президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Держави Катар, що стало поштовхом до подальшого розвитку стратегічних двосторонніх відносин”, - нагадав Марченко.

У Мінфіні заявили, що засідання ще раз підтвердило бажання двох держав активізувати економічну діяльність.

“Попри пандемію COVID-19, ми спостерігаємо висхідний тренд у двосторонній торгівлі і сподіваємось на продовження такої позитивної тенденції. Одним з наших першочергових пріоритетів є залучення інвестицій в економіку двох країн та зміцнення ділового співробітництва”, - підкреслив Марченко.

У рамках візиту катарська делегація провела низку зустрічей з представниками аграрного бізнесу України для обговорення можливості збільшення обсягів експорту української продукції, зокрема пшениці та кормів для тварин.

Читайте також: Мінагрополітики уклало два меморандуми з катарськими компаніями

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство аграрної політики та продовольства 2 вересня уклало меморандуми про взаєморозуміння з катарськими компаніями Baladna та Widam Food Company. Сторони підтвердили зацікавленість у розвитку молочної, зокрема молокопереробної, галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-