Нафта дешевшає після рішення ОПЕК + збільшити видобуток

Нафта дешевшає після рішення ОПЕК + збільшити видобуток

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер, 2 вересня, після рішення міністрів країн ОПЕК + зберегти план збільшення нафтовидобутку на 400 тисяч барелів на добу (б/д) на місяць.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 71,38 за барель, що на $ 0,21 (0,29%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $ 0,26 (0,38%) - до $ 68,33 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 71,59 і $ 68,59 відповідно.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та інші виробники домовилися 1 вересня продовжити політику поетапної відмови від рекордних скорочень видобутку, збільшуючи кожен місяць поставки на 400 тис. бар./добу. (б/д).

ОПЕК + прогнозує, що до кінця 2021 р. дефіцит пропозиції становитиме 900 тис. б/д, однак у 2022 році ринок стане профіцитним. Водночас група зіткнулася з тиском з боку адміністрації Байдена, яка вже висловила своє задоволення тим, що ОПЕК + підтвердила свою прихильність збільшення пропозиції.

"Країни ОПЕК + не зробили сюрпризів ринку, зберігши видобуток, і нафта дешевшає, оскільки побоювання, пов'язані з поширенням нових штамів COVID-19, все ще зберігаються, це чинить тиск на глобальний попит на нафту", - зазначає аналітик з сировинного сектору VI Investment Corp. Він Сунгчіл Юнь.

У США нафтопереробні заводи в Луїзіані можуть перезапустити через кілька тижнів після того, як ураган «Іда» вдарив по регіону. Оператори НПЗ зіткнуться з нестачею електроенергії і води, що, ймовірно, знизить попит на нафту.

Енергетичні компанії щосили намагаються перезапустити платформи і трубопроводи в Мексиканській затоці, проте до цього часу видобуток на 1,4 млн б/д менше від нормального рівня, заявив офшорний регулятор США.

Читайте також: Країни ОПЕК+ вирішили надалі збільшувати виробництво нафти

Запаси сирої нафти в США за тиждень впали на 7,2 млн бар., а обсяг поставок нафтопродуктів зріс до рекордного рівня, незважаючи на зростання числа коронавірусних інфекцій по всій країні, повідомило в середу Управління енергетичної інформації (EIA) США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-