Країни ОПЕК+ вирішили надалі збільшувати виробництво нафти

Країни ОПЕК+ вирішили надалі збільшувати виробництво нафти

Укрінформ
Країни-експортери нафти під час онлайн-засідання домовилися надалі поступово збільшувати видобування нафти відповідно до попереднього плану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з планом, вже з жовтня виробництво нафти зросте на 400 тисяч барелів щоденно.

На тлі відновлення цін на нафту після падіння у середині серпня та обмежених обсягів ресурсу на ринку, ОПЕК+ не мала причин змінювати визначений раніше план збільшення видобутку, йдеться у повідомленні.

У кризовий рік пандемії через стрімке падіння попиту на нафту країни ОПЕК+ домовилися про рекордне скорочення видобутку, згодом обмеження почали поступово скасовувати.

Читайте також: Нафта дорожчає напередодні зустрічі ОПЕК+

Наразі відновлено близько 45% пропозиції на ринку, у липні країни ОПЕК+ запропонували план повного відновлення решти видобутку до вересня 2022 року.

Наступне засідання країн ОПЕК+ відбудеться 4 жовтня.

Як повідомлялося, джерела в ОПЕК+ повідомили, що сьогоднішня зустріч, ймовірно, продовжить наявну політику, попри тиск з боку США.

Підтримку ринку надали дані Американського інституту нафти (API), які показали, що запаси сирої нафти в США протягом минулого тижня знизилися на 4 млн бар.

Читайте також: Нафта торгується різноспрямовано: Brent подорожчала до $72,8 за барель

Трейдери також чекають на щотижневу доповідь від Міненерго США про комерційні запаси нафти, бензину та дистилятів у країні. Аналітики у середньому очікують на скорочення запасів нафти на 4,4 млн бар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-