Нафта дорожчає напередодні зустрічі ОПЕК+

Нафта дорожчає напередодні зустрічі ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються в середу, 1 вересня, після зниження напередодні, трейдери чекають на чергову зустріч учасників угоди ОПЕК+, де провідні виробники вирішать, чи продовжувати збільшення поставок.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,1 за барель, що на $0,47 (0,66%) вище за ціну станом на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX підвищилася на $0,48 (0,7%) - до $68,98 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $71,63 і $68,5 відповідно.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзники картелю, які разом називаються групою ОПЕК+, мають зустрітися 1 вересня, щоб вирішити, чи слід дотримуватися плану зі збільшення поставок на 400 тис. бар./добу (б/д) щомісяця, до грудня включно.

У групі очікують, що ринок відчуватиме дефіцит сировини, щонайменше до кінця поточного року.

«Це мусить переконати ОПЕК+ у тому, що вони можуть продовжити заплановане щомісячне збільшення видобутку на 400 тис. б/д», - наголошується в звіті аналітиків ANZ Research.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі побоювань скорочення попиту з боку американських НПЗ

Джерела в ОПЕК+ повідомили агентству Reuters, що зустріч, ймовірно, стане продовженням наявної політики, незважаючи на тиск з боку США з метою подальшого збільшення поставок.

Підтримку ринку надали дані Американського інституту нафти (API), які показали, що запаси сирої нафти в США за минулий тиждень знизилися на 4 млн бар.

Трейдери також чекають на щотижневу доповідь від Міненерго США про комерційні запаси нафти, бензину та дистилятів у країні. Аналітики у середньому очікують на скорочення запасів нафти на 4,4 млн бар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-