Нафта торгується різноспрямовано: Brent подорожчала до $72,8 за барель

Нафта торгується різноспрямовано: Brent подорожчала до $72,8 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок, 30 серпня, змінюються різноспрямовано, Brent слабо дорожчає, WTI дешевшає.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,8 за барель, що на $0,1 (1,14%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,23 (0,33%) - до $68,51 барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $71,7 і $68,74 відповідно.

У центрі уваги трейдерів - наслідки урагану "Іда", який у неділю досяг узбережжя США, обрушившись на штат Луїзіана. Очікування на скорочення видобутку нафти в Мексиканській затоці через ураган внесли свій внесок у 10% зростання цін на сировину минулого тижня.

Читайте також: Нафта дорожчає через наближення тропічного шторму в Мексиканській затоці

В очікуванні урагану в Мексиканській затоці було призупинено роботу потужностей, які забезпечують видобуток 1,74 млн барелів нафти на добу, що становить 15% від усього нафтовидобутку в США.

«Ще рано говорити про остаточні наслідки «Іди». Ціни на нафтопродукти, такі як бензин і дизельне паливо, ймовірно, різко зростатимуть через зупинення нафтопереробних заводів. Особливо, якщо виникнуть труднощі з відновленням роботи НПЗ і трубопроводів», - сказав Вівек Дхар, аналітик з питань сировинних товарів Commonweath Bank of Australia.

Джерела Reuters повідомили, що НПЗ PBF Energy з продуктивністю 190 тис. бар./добу. (б/д) в Чалметті (штат Луїзіана) був зупинений через відключення електроенергії з вини «Іди». Раніше, у міру наближення урагану, компанія Marathon Petroleum Corp закрила свій НПЗ в Герівіллі (штат Луїзіана) потужністю 578 тис. б/д.

Colonial Pipeline Co, оператор найбільшого нафтопродуктопроводу в США, заявила в неділю, що через «Іду» тимчасово призупинить поставки палива з Х'юстона до Грінсборо (штат Північна Кароліна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-