До початку сезону в сховища закачають понад 19 мільярдів кубів газу

До початку сезону в сховища закачають понад 19 мільярдів кубів газу

Укрінформ
Акціонерне товариство "Укртрансгаз" прогнозує, що до початку опалювального сезону в українські підземні сховища газу (ПСГ) буде закачано понад 19 млрд куб. м. природного газу. 

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню LIGA.net повідомив в.о. генерального директора "Укртрансгазу" Сергій Перелома.

"За нашими прогнозами, до початку опалювального сезону до ПСГ буде закачано понад 19 млрд кубометрів. Цього достатньо, щоб стабільно пройти зиму", - сказав Перелома.

За його словами, майже всі попередні роки Україна входила до зимового періоду із запасами газу близько 17 млрд кубометрів. Минулого року в ПСГ знаходилося значно більше палива ( 28,3 млрд кубометрів, з них 10 млрд – газ іноземних компаній) через ризик непідписання договору на транзит з Росії, порівняно теплий опалювальний сезон 2019-2020 років та низькі ціни на газ у Європі.

Перелома також наголосив, що наявність чи відсутність транзиту газу територією України не грає головної ролі під час проходження опалювального сезону.

"Так, він важливий для України з політичної та економічної точки зору. Але для проходження зими важливішу роль відіграють запаси газу в ПСГ, внутрішній видобуток нафти й імпорт газу з Європи", - пояснив керівник Укртрансгазу.

Він повідомив, що на сьогодні іноземні компанії зберігають в ПСГ 3,5 млрд кубометрів газу. Українські сховища використовують понад 100 компаній із 26 країн.

Читайте також: Укртрансгаз цьогоріч відремонтує 63 свердловини

Як повідомляв Укрінформ, НАК «Нафтогаз України» достроково, на початку серпня, виконала план уряду, який передбачав на середину жовтня закачати в ПСГ щонайменше 17 млрд кубометрів природного газу.

Станом на 27 серпня 2021 року в підземних сховищах газу України знаходилось18,02 млрд кубометрів природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-