Електрика для населення: РНБО доручила Кабміну за місяць розробити план переходу на ринкові ціни

Електрика для населення: РНБО доручила Кабміну за місяць розробити план переходу на ринкові ціни

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони (РНБО) доручила Кабінету Міністрів до 31 грудня 2021 року напрацювати порядок поступового переходу до економічно обґрунтованої ціни на електроенергію для побутових споживачів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у рішенні РНБО від 30 липня 2021 року "Про заходи з нейтралізації загроз в енергетичній сфері", яке було введене в дію указом Президента №452/2021 від 28 серпня.

Зазначається, що порядок переходу на ринкові ціни має передбачати соціальний захист людей, котрі потребують підтримки держави.

Читайте також: В Україні пропонують заборонити відключення ТКЕ від енергопостачання в опалювальний сезон

До 30 вересня уряд має розробити та затвердити план установлення справедливої вартості електроенергії для населення, запровадити дієвий механізм відповідальності за безоплатне споживання енергії та несвоєчасні розрахунки між учасниками ринку.

Крім того, РНБО доручила Кабміну виключити з переліку об’єктів приватизації пакети акцій обленерго, що належать державі. Такі пакети акцій мають перейти до управління Міністерства енергетики.

Читайте також: Середньозважена ціна електроенергії на РДН зросла на 81,7%

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 30 липня 2021 року "Про заходи з нейтралізації загроз в енергетичній сфері".

Кабінет Міністрів продовжив дію покладання спеціальних обов'язків (ПСО) стосовно продажу електроенергії для населення до 31 серпня, зберігши ціну 1,68 грн/кВт-год. Крім того, з 1 жовтня населення, яке споживає до 250 кВт-год. на місяць, платитиме за електроенергію 1,44 грн за 1 кВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-