Перенесення аукціону з приватизації ОГХК допоможе залучити стратегічного інвестора - експерт

Перенесення аукціону з приватизації ОГХК допоможе залучити стратегічного інвестора - експерт

Укрінформ
Перенесення аукціону з приватизації АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" на осінь дозволить залучити до торгів найбільші світові компанії та забезпечити прихід на ОГХК іноземного стратегічного інвестора.

Як передає Укрінформ, про це заявив політолог Микола Давидюк на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Приватизація має бути розумною. І якщо на аукціон ОГХК можна залучити більше інвесторів - тоді його не просто можна, а й потрібно перенести.

Ми ж усі хочемо, щоб в Україну прийшли стратегічні інвестори з числа найбільших гравців галузі. А для подібних корпорацій пройти всі узгодження для угоди на кілька сотень мільйонів доларів - це справа не 2 місяців, передбачених законом", - вважає експерт.

При цьому Давидюк послався на дані керуючого партнера BDO Корпоративні фінанси (BDO Corporate Finance), яка є радником із приватизації АТ "ОГХК" про те, що потенційним учасникам аукціону потрібно було проаналізувати понад 10 тис. сторінок фінансових, технічних, юридичних та інших документів, а також провести власні розрахунки та інші підготовчі роботи.

Читайте також: Велика приватизація: Фонд держмайна скасував аукціон з продажу «ОГХК»

"Тому перенесення аукціону на осінь стане прекрасним шансом знайти дійсно гідного покупця, а в ідеалі - інституційного іноземного інвестора. Сподіваюся, ми побачимо високу конкуренцію серед тих, хто ставиться до придбання українського підприємства дуже виважено й з розрахунком на десятки наступних років", - підкреслив Давидюк.

Експерт очікує, що новий аукціон буде призначений на середину осені. Це дозволить завершити всі юридичні процедури й отримати гроші від приватизації ОГХК до кінця року.

Читайте також: Приватизаційний радник прокоментував зміну дати аукціону з приватизації ОГХК

Як повідомляв Укрінформ, Фонд держмайна прийняв рішення про перенесення приватизації АТ "ОГХК", оскільки до торгів був допущений один із трьох учасників, які подали заявки. При цьому в Фонді заявили, що приватизаційний аукціон відбудеться в 2021 році, що дозволить повною мірою виконати план бюджетних надходжень від приватизації, який затверджено на рівні 12 млрд грн.

На думку керуючого партнера BDO Корпоративні фінанси (BDO Corporate Finance) Віталія Струкова, додатковий час на підготовку гарантує, що на торгах буде конкурувати більше компаній.

АТ "ОГХК" - найбільший в Європі виробник титанової сировини. У 2020 році прибуток компанії виріс у 3,5 рази - до 350 млн грн. Стартова ціна продажу об'єкта становитиме 3,7 млрд грн, при цьому прогнозується її зростання до 5-10 млрд грн під час торгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-