Приватизаційний радник прокоментував зміну дати аукціону з приватизації ОГХК

Приватизаційний радник прокоментував зміну дати аукціону з приватизації ОГХК

Укрінформ
Приватизаційний аукціон АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія", раніше призначений на 31 серпня, скасовано через наявність усього одного учасника. Додатковий час на підготовку гарантує, що в торгах буде конкурувати більше компаній.

Як передає Укрінформ, про це Економічній правді сказав керуючий партнер BDO Корпоративні фінанси (BDO Corporate Finance) Віталій Струков.

"ОГХК - це привабливий об'єкт, зацікавленість в якому висловлюють багато міжнародних компаній. На етапі підготовки підприємством цікавилися кілька десятків потенційних покупців. З них 18 підписали Договори про конфіденційність з ФДМУ і отримали доступ до інформації для проведення дью ділідженсів і підготовки до аукціону. Більше половини активно робили дью ділідженси, візити на виробничі активи. Але для великих корпорацій прийняття рішення про придбання компанії - кропіткий і досить тривалий процес. Від ряду інвесторів ми отримували повідомлення, що відведених законом двох місяців перед аукціоном недостатньо для аналізу всієї інформації про підприємство, проведення дью ділідженсу, власної оцінки та формування ціни на аукціон і прийняття фінального рішення", - зазначив керуючий партнер BDO Корпоративні фінанси (BDO Corporate Finance) Віталій Струков (компанія є радником ФДМУ по приватизації АТ "ОГХК").

Читайте також: ФДМУ виставив на продаж майно Одесавинпрому

За його словами, деякі інвестори повідомили, що часу мало, але до останнього дня намагалися встигнути і не встигли.

"Перенесення аукціону дозволить потенційним покупцям завершити аналіз даних про ОГХК, без поспіху провести необхідні розрахунки, сформувати ціну і узгодити участь на рівні правління і наглядової ради. Склалася дуже сприятлива ситуація для успішної приватизації ОГХК на глобальному ринку, і всіма підготовчими кроками вже підігріто інтерес. Додатковий час на підготовку гарантує, що в торгах буде конкурувати більше компаній, отже держава отримає максимум коштів до бюджету, а підприємство - надійного інвестора", - резюмував він.

Читайте також: Стартова ціна ОГХК визначена відповідно до міжнародних стандартів - радник із приватизації

Як раніше повідомляв Укрінформ, Фонд держмайна прийняв рішення про скасування приватизаційного аукціону АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія", оскільки після перевірки отриманих заявок до торгів може бути допущено тільки одного учасника. Нова дата аукціону буде оголошена найближчим часом.

До Фонду держмайна надійшло три заявки для участі в аукціоні з приватизації АТ "ОГХК" - двоє з потенційних учасників подали неповний пакет документів.

Як і було заплановано, приватизаційний аукціон відбудеться у 2021 році, що дозволить повною мірою виконати план бюджетних надходжень від приватизації, який затверджено на рівні 12 млрд грн.

Фото з сайту gmk.center

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-