Запаси вугілля контролюватиме спеціально створена робоча група - Міненерго

Запаси вугілля контролюватиме спеціально створена робоча група - Міненерго

Укрінформ
Представники Міненерго, Мінекономіки, Мінфіну, Мінінфраструктури, Фонду держмайна, керівництво компаній АТ «Укрзалізниця», ПАТ «Донбасенерго», «Центренерго», ТОВ «ДТЕК» створили міжвідомчу робочу групу для координації та моніторингу накопичення вугілля.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Перше засідання міжвідомчої робочої групи з координації та моніторингу постачання вугільної продукції відбулося 27 серпня під головуванням міністра енергетики Германа Галущенка.

«Маємо працювати в режимі day-by-day для оцінки ситуації та координації дій щодо накопичення вугілля, аби пройти цей опалювальний сезон без жодних порушень безпеки постачання електричної енергії споживачам», - сказав Галущенко.

У профільному міністерстві зазначили, що найближчим часом буде запроваджено уніфіковані звітні форми для збору та аналізу інформації щодо стану забезпечення вугільною продукцією.

Вугледобувні підприємства і компанії теплової генерації мають щоденно інформувати Міненерго щодо планових та фактичних обсягів видобутку вугілля, запасів на складах вуглевидобувних підприємств, обсягів постачання на ТЕС та ТЕЦ і стану накопичення вугілля на складах теплової генерації (обсягів постачання (факт/план), у тому числі – імпорту, спрацювання вугілля, запасів на складах).

Читайте також: Американська компанія поставить в Україну 75 тисяч тонн вугілля

Як повідомляв Укрінформ, станом на 25 серпня 2021 року на складах українських теплових електростанцій (ТЕС) знаходилось 750 тис. тонн вугілля, що 1,7% менше, ніж на початок попереднього тижня(16 серпня — 763 тис. т), запаси газового вугілля у порівнянні з початком попереднього тижня збільшились на 2,2% до 501 тис. т (16 серпня — 490 тис. т). Також на складах ТЕЦ станом на 25 серпня знаходиться 168 тис. т вугілля, що на 9,9% менше, ніж станом на 16 серпня (185 тис. т). Обсяг антрацитового вугілля у порівнянні з початком попереднього тижня зменшився на 8,8% до 249 тис. т.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що для стабільного проходження опалювального сезону 2021/2022 років Україні необхідно не менше 2 млн тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-