Запаси вугілля на ТЕС за тиждень зменшилися на 1,7% - Укренерго

Запаси вугілля на ТЕС за тиждень зменшилися на 1,7% - Укренерго

Графік
Укрінформ
Станом на 25 серпня 2021 року на складах українських теплових електростанцій (ТЕС) знаходиться 750 тисяч тонн вугілля, що 1,7% менше, ніж на початок попереднього тижня. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«Ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС не змінюється та залишається критичною. Станом на ранок 25 серпня на складах ТЕС знаходиться 750 тис. тонн вугілля, що на 1,7% менше, ніж на початок попереднього тижня (16 серпня — 763 тис. тонн)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що запаси газового вугілля у порівнянні з початком попереднього тижня збільшились на 2,2% до 501 тис. тонн (16 серпня — 490 тис. тонн). Відзначається, що це є наслідком зменшення виробництва електроенергії на ТЕС впродовж вихідних днів.

Також на складах ТЕЦ станом на 25 серпня знаходиться 168 тис. тонн вугілля, що на 9,9% менше, ніж станом на 16 серпня (185 тис. тонн). Щодо антрацитового вугілля, то в порівнянні з початком попереднього тижня його обсяг зменшився на 8,8% до 249 тис. тонн.

«Крім цього, відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, на складах ТЕС знаходиться в 2 рази менше вугілля, ніж має бути на 25 серпня. Зокрема, газового вугілля накопичено у 2,3 раза менше відповідно до графіка, тоді як антрацитового – в 1,5 раза», - додали в компанії.

Читайте також: Підготовка до опалювального сезону: запастися газом, вугіллям і “не наламати дров”

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для стабільного проходження опалювального сезону 2021/2022 років Україні необхідно не менше 2 млн тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-