На Дністровській ГАЕС запустили четвертий агрегат

На Дністровській ГАЕС запустили четвертий агрегат

Фото
Укрінформ
На Дністровській ГАЕС запустили четвертий агрегат гідроакумулюючої електростанції в генераторному режимі.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу на Дністровській ГАЕС, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні абсолютно непересічна подія – запуск четвертого гідроагрегату нашої ГАЕС. Він запущений, 324 мегавати в мережу подано, сьогодні перший мегават пішов в мережу... Цей блок забезпечує надійну маневрову потужність в обсязі 324 мегавати в генераторному режимі, в насосному режимі він запрацює через кілька місяців", – сказав Шмигаль.

Він зауважив, що на Дністровській ГАЕС після запуску четвертого агрегату починають будівництво п'ятого і, ще необхідно збудувати шостий та сьомий.

"Після завершення будівництва... це буде найбільша гідроакумулююча електростанція Європи та шоста у світі, що також дуже важливо з точки зору збереження екології та заміни енергогенерації альтернативними та відновлюваними джерелами енергії", – сказав Шмигаль.

Читайте також: Синхронізація з європейською системою сприятиме розвитку «зеленої енергетики» України - Шмигаль

Він також зауважив, що такий запуск важливий напередодні включення в європейську енергомережу ENTSO-E та в частині збереження національної безпеки в галузі енергетики.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 17 серпня відвідує з робочою поїздкою Чернівецьку область та взяв участь у запуску четвертого агрегату гідроакумулюючої електростанції в генераторному режимі на Дністровській ГАЕС.

На Дністровській ГАЕС запустили четвертий агрегат / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

Як повідомили Укрінформу у ПрАТ "Укргідроенерго", до складу якого належить електростанція, Дністровська ГАЕС виконує роль надійного резерву з покриття пікових навантажень. Спорудження потужної ГАЕС на Дністрі, насамперед, дає змогу використовувати надлишки дешевої нічної електроенергії для закачування води в насосному режимі на високі позначки у верхню водойму і спрацювання її в турбінному режимі в години пік для вироблення електроенергії та дозволяє забезпечити збалансовану роботу атомних електростанцій.

Читайте також: Світовий банк надасть Україні $212 мільйонів на встановлення гібридних енергосистем

Будівництво Дністровської ГАЕС є невід’ємною складовою Енергетичної стратегії держави до 2035 року. Згідно з проєктом, станція складатиметься із семи гідроагрегатів. Три гідроагрегати першої черги введено в експлуатацію в грудні 2010 р., грудні 2014 р. і серпні 2016 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-