Платники податків цьогоріч сплатили єдиного внеску майже на 20% більше

Платники податків цьогоріч сплатили єдиного внеску майже на 20% більше

Укрінформ
Платники податків у січні-липні 2021 року сплатили 194,3 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 31,8 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Як передає Укрінофрм, про це повідомляє пресслужба ДПС.

"У січні-липні 2021 року платники податків сплатили 194,3 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 19,6 %, або на 31,8 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року", - йдеться в повідомленні.

У липні 2021 року надійшло 29,3 млрд грн, що на 20,1 %, або 4,9 млрд грн більше липня минулого року.

Зауважується, що така динаміка свідчить про успішність заходів ДПС щодо детінізації економіки та зайнятості населення, що дозволило вивести з тіні неоподатковані доходи.

Читайте також: У липні загальний борг ФОПів зі сплати ЄСВ сягнув ₴11,6 мільярда – Опендатабот

Як відомо, єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-