Україна та Пакистан проведуть перше в історії засідання спільної економічної комісії

Україна та Пакистан проведуть перше в історії засідання спільної економічної комісії

Укрінформ
Україна та Пакистан незабаром проведуть політичні консультації зовнішньополітичних відомств і перше в історії засідання спільної економічної комісії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС за результатами телефонної розмови міністрів закордонних справ України Дмитро Кулеба та Ісламської Республіки Пакистан Махдума Шах Махмуда Куреші.

"Глави української та пакистанської дипломатії домовилися провести невдовзі перші після п’яти років перерви політичні консультації зовнішньополітичних відомств і перше в історії засідання Спільної українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кулеба з приємністю відзначив, що під час минулорічної продовольчої кризи у Пакистані саме українські трейдери експортували критично необхідний обсяг зерна, який компенсував дві третини дефіциту.

Міністр зауважив, що Україна готова збільшити обсяги експорту, зокрема разом із Пакистаном розвивати торгівлю з іншими країнами регіону.

Міністри висловили спільне прагнення суттєво збільшити кількість пакистанських студентів, які приїжджають на навчання до України.

Сторони також обмінялися запрошеннями здійснити візити.

Читайте також: У Харкові розпочали виконання контракту з Пакистаном на ремонт танків

Як поінформували в МЗС, двосторонній товарообіг між Україною та Пакистаном демонструє позитивну динаміку, зокрема у 2020 році він збільшився на 288% порівняно до 2019 року, а за перше півріччя 2021 — на 58% до аналогічного періоду 2020 року.

Спільна українсько-пакистанська комісія з питань економічного співробітництва була заснована 2012 року, але з того часу не провела жодного засідання.

Політичні консультації між міністерствами закордонних справ України та Пакистану востаннє проводилися 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-