У Харкові розпочали виконання контракту з Пакистаном на ремонт танків

У Харкові розпочали виконання контракту з Пакистаном на ремонт танків

Укрінформ
ДП "Завод ім. Малишева" своєчасно розпочав роботу за контрактом з Пакистаном на ремонт танків Т-80УД.

Про це сказал журналістам на заводі ім. Малишева гендиректор ДК "Укрспецекспорт" Вадим Ноздря, який перевіряв початок робіт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота за контрактом почалася за графіком, який включає придбання необхідних материалів та комплектуючих для виконання контракту по ремонту парку танків Т-80УД", - зазначив Ноздря.

Він нагадав, що контракт між ДК "Укрспецекспорт" та Ісламською Республікою Пакистан підписано в лютому цього року на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2021 на загальну суму 85,6 млн дол.

За його словами посадовця, завод вже отримав аванс у розмірі 30% цієї суми. Ці гроші "дадуть заводу можливість вийти на стабільний рівень роботи, отримати прибуток та виконати соціальні зобов’язання перед працівниками".

"Перша партія комплектуючих до танків - а це, серед іншого - нові двигуни, коробки передач та ходова - будуть відправлена замовникам у квітні 2022 року. Надалі контракт виконуватиметься на умовах попередньої оплати частинами", - додав Ноздря.

Гендиректор Укрспецекспорту зауважив, що у виконанні контракту також бере участь харківський завод ім. Шевченка.

"Сьогодні я відвідав і це підприємство, і переконався, що робота йде за графіком", - зазначив Ноздря.

На запитання кореспондента Укрінформу про наявність у ДК «Укрспецекспорт» кейсу вітчизняних підприємств, які потенційно можуть взяти участь у виготовленні продукції на експорт, Ноздря відповів ствердно.

"Ми маємо ділові контакти з понад 100 підприємствами Укроборонпрому, і 35-40 з них, включаючи приватні, у змозі поповнювати валютний запас держави. Щодо зарубіжних контактів, то це до пів сотні підприємств - потенційних замовників української продукції, у першу чергу, з країн Азії, починаючи з Пакистану та Бангладеш, а також з Китаю".

Під час інспекції Ноздря ознайомився з танком "Оплот", який, як очікується, візьме участь у військовому параді у День Незалежності у Києві.

"Цей танк випуску 2018 року одразу після параду буде відправлений замовнику зі США. Зараз на заводі у стадії виконання другий танк "Оплот", який залишиться в Україні та стане демонстраційним зразком для потенційних замовників. До речі, коли в травні Харківщину відвідав головнокомандувач армії Пакистану генерал Камар Джавед Баджва, саме "Оплот" вразив його своїми можливостями", - пояснив кореспонденту Укрінформу генеральний директор заводу ім. Малишева Василь Крилас.

Читайте також: Завод Малишева представить у Туреччині прототип двигуна для танка Altay

За його словами, нині на заводі, де працюють понад 3 тис. осіб, немає боргів, більше того, заробітну плату планується підвищувати.

Як повідомляв Укрінформ, завод ім. Малишева - державне підприємство, що спеціалізується на випуску й модернізації важкої та легкої бронетехніки. За даними Укроборонпрому, очікується, що вперше за десятиріччя завод завершить рік із прибутком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-