Завод Малишева представить у Туреччині прототип двигуна для танка Altay

Завод Малишева представить у Туреччині прототип двигуна для танка Altay

Укрінформ
Держпідприємство «Завод ім. В. О. Малишева» представить прототип двигуна 6-ТД для перспективного турецького танка Altay.

Про це повідомив на брифінгу генеральний директор ДП «Завод ім. В. О. Малишева» Василь Крилас, передає кореспондент Укрінформу.

«В нас є прототип цього двигуна. По-моєму, в серпні буде виставка в Туреччині, ми маємо туди поїхати і продемонструвати. Я знаю, що вони й самі працюють, у них є свої напрацювання. Але я хочу сказати, що від напрацювання і до серійного випуску таких двигунів дуже багато часу може пройти», - сказав Крилас.

Altay - перспективний турецький танк, виробництво якого почалось у 2018 році. Прототип працював на німецькому дизельному двигуні від MTU Friedrichshafen GmbH потужністю 1500 кінських сил. Однак подальші переговори з німецьким виробником припинилися через ембарго, запроваджене за участь Туреччини у громадянській війні в Сирії.

Читайте також: Завод Малишева чекає на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танка Al-Khalid

У січні 2021 року стало відомо, що Туреччина представить національний двигун до танка Altay, силова установка отримала назву Batu.

Завод ім. Малишева - державне підприємство, що спеціалізується на випуску й модернізації важкої та легкої бронетехніки. За даними Укроборонпрому, з червня 2021 року підприємство працює над новими контрактами, очікується, що вперше за десятиріччя завод завершить рік із прибутком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-