Завод Малишева чекає на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танка Al-Khalid

Завод Малишева чекає на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танка Al-Khalid

Укрінформ
Державне підприємство «Завод ім. Малишева» чекає на замовлення Пакистаном 52 двигунів для танка Al-Khalid.

Про це сказав 19 липня на брифінгу генеральний директор ДП «Завод ім. Малишева» Василь Крилас, передає кореспондент Укрінформу.

«Практично вже відіграні тендери, і, я сподіваюся, що найближчим часом ми підпишемо ще договори на виготовлення і поставку двигунів 6-ТД-1 і 6-ТД-2. Пакистанська сторона, окрім того, що свого часу купувала в нас 320 танків Т-80УД, ще ми з партнерами, як сама країна Пакистан, так і Китайська Народна Республіка, виготовляли танк Al-Khalid. Зараз перший етап – це 52 двигуна, але, я думаю, будуть ще дозамовлювати. І це і двигуни, і всі деталі моторно-трансмісійного відділення для Al-Khalid», - сказав Крилас.

Читайте також: Модернізовані Т-64 обладнають двигуном у тисячу «коней» - гендиректор заводу Малишева

На підписання контракту з боку Пакистану очікують. За словами Криласа, державна компанія «Укрспецекспорт» у цьому році планує підписати контракти по бронетанковому напрямку загалом на 140 млн доларів.

Як повідомляв Укрінформ, держпідприємство «Завод імені В.О. Малишева» отримало контракт на ремонт танків Т-80УД, договір був підписаний у лютому цього року на міжнародній виставці озброєнь IDEX-2021 між ДК «Укрспецекспорт» та Ісламською Республікою Пакистан на загальну суму 85,6 млн доларів.

Читайте також: Малишева розповіли, на якій стадії готовності танк «Оплот»

ДП «Завод імені В. О. Малишева» — державне підприємство, що спеціалізується на випуску та модернізації важкої та легкої бронетехніки. Підприємство закінчило 2020 рік зі збитками 112,4 млн грн (у 2019 році - 420 млн грн), загальна кредиторська заборгованість, яка накопичувалася останні 9 років, на 1 січня становила 1,8 млрд грн. За даними "Укроборонпрому", з червня 2021 року підприємство працює над новими контрактами, очікується, що вперше за десятиріччя завод завершить рік із прибутком.

Фото: defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-