Нацбанк анулював трьом компаніям ліцензії через відмову в проведенні перевірки

Нацбанк анулював трьом компаніям ліцензії через відмову в проведенні перевірки

Укрінформ
Національний банк анулював трьом фінансовим компаніям всі ліцензії на провадження діяльності із надання фінансових послуг через відмову у проведенні перевірки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг Національного банку України за результатами проведених позапланових інспекційних перевірок на засіданні 6 серпня 2021 року ухвалив рішення про застосування до ТОВ "ФК "Кеш Меш", ТОВ "Суерте Фінанс", ТОВ "Транш Капітал" заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності із надання фінансових послуг.

Читайте також: Нацбанк видав п'ятьом компаніям нові ліцензії

Департамент виїзних перевірок Національного банку у червні-липні цього року ініціював позапланові інспекційні перевірки зазначених вище фінансових установ. Під час спроби їх проведення було встановлено та зафіксовано факт відмови у проведенні перевірки, оскільки уповноважені особи Національного банку не були допущені до здійснення перевірки та особа, уповноважена представляти інтереси фінансової установи, була відсутньою упродовж першого дня перевірки. Відмова небанківської фінансової установи у проведенні перевірки є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 6 серпня 2021 року. З цього моменту фінансові компанії втрачають право здійснювати діяльність із надання фінансових послуг, що потребує відповідної ліцензії.

Як повідомляв Укрінофрм, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-