Уряд підтримав законопроєкт про держконтроль за обігом продукції з ГМО

Уряд підтримав законопроєкт про держконтроль за обігом продукції з ГМО

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт «Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки».

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду 4 серпня.

Документ пропонує запровадити комплексне врегулювання правових та організаційних засад генетично-інженерної діяльності, забезпечення продовольчої безпеки держави, шляхом здійснення державного контролю за використанням генетично модифікованих організмів і обігом генетично модифікованої продукції.

Основні положення законопроєкту передбачають: розмежувати повноваження органів державної влади з метою усунення дублювання функцій у сфері поводження з ГМО, удосконалити систему оцінювання ризиків ГМО щодо можливого впливу на здоров’я людини та навколишнього природного середовища. Також пропонується запровадити європейські механізми державної реєстрації ГМО, удосконалити вимоги до маркування генетично модифікованої продукції, запровадити правила щодо її простежуваності, посилити державний контроль у сфері поводження з ГМО, а також встановити відповідальність за порушення законодавства у цій сфері.

Читайте також: В Україні посилять контроль на митниці, щоб запобігти ввезенню насіння з ГМО

Зазначається, що ухвалення законопроєкту «Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки» дозволить досягти системної сумісності законодавства України із законодавством ЄС у сфері поводження з ГМО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-