«Газпром» зупинив закачування газу в європейські підземні сховища

«Газпром» зупинив закачування газу в європейські підземні сховища

Укрінформ
Російський газовий монополіст "Газпром" у вівторок, 3 серпня, фактично зупинив закачування газу в підземні сховища Європи.

Про це повідомляє російський “Інтерфакс” з посиланням на дані порталу Gas Infrastructure Europe. 

За інформацією агентства, процес скорочення постачання почався минулої суботи та завершився за підсумками понеділка.

“За газову добу від 2 серпня сума операцій закачування і відбору з потужностей зберігання на північному заході Європи, якими користується концерн, навіть трохи пішла в мінус”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Газпром штучно скорочує поставки до Європи – оператор ГТС

Так, зупинено закачування в сховища Бергермеер в Нідерландах і Реден в Німеччині, почався відбір з ПСГ Хайдах в Австрії. Триває закачування в ПСГ Катаріна і Йемгум в ФРН.

Паралельно скоротилися постачання газу через газогін "Ямал-Європа", що проходить через Білорусь і Польщу до Німеччини. Йдеться про зниження прокачування з 84 млн кубометрів в попередні кілька діб до менш ніж 50 млн кубометрів у вівторок.

Читайте також: Надзвичайні події на російських газопроводах стають звичайним явищем

Як повідомлялося, у січні-червні 2021 року ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ) здійснив транзит майже 22 млрд кубметрів газу.

Заступник голови фракції “Слуга народу” у Верховній Раді, народний депутат, співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Німеччина Галина Янченко заявила, що завершення будівництва та введення в експлуатацію газопроводу “Північний потік - 2” дасть можливість Російській Федерації шантажувати Європу перекриттям газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-