Corum Group виготовив обладнання для вугледобувної компанії з Туреччини

Corum Group виготовив обладнання для вугледобувної компанії з Туреччини

Укрінформ
Українська компанія Corum Group виготовила секції механізованого кріплення для вугледобувної компанії з Туреччини. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в компанії SCM, куди входить Corum Group.

«Партію секцій кріплення КД90Т 17,5/28 для найбільшої вугледобувної компанії Туреччини - Imbat Madencilik - виготовила виробничий майданчик Corum Group - «Корум Дружківський машинобудівний завод», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у механізованих секцій кріплення КД90Т 17,5/28 є індивідуальні рішення і конструктивна відмінність від подібного обладнання, яке Corum Group раніше виготовляв для шахт Європи й Азії. Ці секції успішно пройшли заводські випробування і перевірку на відповідність європейському стандарту EN 1804. Ресурс кріплення - не менше 30 000 циклів. Зараз партію відвантажили, і вона вже прямує до Туреччини.

Нове обладнання від українського виробника допоможе Imbat Madencilik добувати вугілля за спеціальною технологією Longwall Top Coal Caving (LTCC), яку використовують на потужних вугільних пластах від 7 до 30 метрів, характерних для турецьких шахт.

Менеджер проєктів Corum Group Михайло Лисенко пояснив, що LTCC – це технологія видобутку вугілля за допомогою обвалення.

«Після того, як комбайн зрізає близько 2,8 м пласта і кріплення пересувається за ним, вугілля, яке залишається над кріпленням, обвалюється на «завальний» конвеєр позаду. Як тільки вугільний пласт закінчується і починається порода, висувається спеціальна заслінка за кріпленням і просуває конвеєр», - розповів Лисенко.

За словами директора торгової компанії Corum Trading Олега Нестеренко, ринок Туреччини, згідно зі стратегією Corum до 2030 року, - один із ключових напрямів для української компанії, і партія секцій кріплення КД90Т 17,5 / 28 – перша поставка обладнання в цю країну.

Читайте також: Туреччина надасть Україні 6 тисяч додаткових дозволів на вантажні автоперевезення

Як повідомлялося, компанія Corum Group входить до складу енергетичної компанії ДТЕК Енерго. Об'єднує машинобудівні активи ДТЕК Енерго. Ключові клієнти компанії – 14 видобувних холдингів, активи яких налічують 150 шахт і кар'єрів. Техніка Corum Group працює на гірничодобувних підприємствах у 15 країнах світу.

Imbat Madencilik – турецька гірничодобувна й енергетична компанія. Управляє шахтою бурового вугілля IMBAT, a також вугільноочисним заводом. У компанії працюють 4 250 шахтарів. Середньорічний видобуток – близько 5,5 млн тонн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-