«Тарифна» комісія вдруге з початку літа підвищила граничні ціни на електроенергію

«Тарифна» комісія вдруге з початку літа підвищила граничні ціни на електроенергію

Відео
Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила максимальні граничні ціни на «ринку на добу вперед» (РДВ) і на внутрішньодобовому ринку (ВДР).

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було ухвалено під час засідання регулятора 30 липня.

Рішення, зокрема, передбачає встановлення ціни для годин мінімального навантаження (з 00:00 до 07:00 та з 23:00 до 24:00) на рівні 1500 грн/МВт-год, а для годин максимального навантаження (з 07:00 до 23:00) - на рівні 3000 грн/МВт-год.

У Нацкомісії аргументували ухвалення цього рішення тим, що у літній період на ринку спостерігається суттєвий профіцит електричної енергії. Водночас у вечірній максимум споживання електроенергії різко зростає потреба у маневрових генеруючих потужностях, що працюють на вугіллі.

«Ми робимо послідовні кроки до лібералізації ринку. Цим рішенням ми даємо позитивний сигнал учасникам ринку. І я вважаю, що це дуже правильний крок», - зазначив глава НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Читайте також: НКРЕКП застерігає суди від встановлення тарифів для «певних обленерго»

Як повідомлялось, це вже друге підвищення максимальних граничних цін на енергоринку з початку літа. Так, у середині червня регулятор збільшив ціну з 1228,94 до 1243,71 грн/ МВт-год – для годин мінімального добового навантаження та з 2048,23 до 2655,99 грн/МВт-год – для годин максимального навантаження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-