Автоматичне нарахування штрафів за порушення вагових норм розпочнеться з 1 жовтня - Кубраков

Автоматичне нарахування штрафів за порушення вагових норм розпочнеться з 1 жовтня - Кубраков

Укрінформ
В Україні з 1 жовтня 2021 року запрацює система автоматичного нарахування штрафів за порушення норм габаритно-вагового контролю.

Про це сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час спільного засідання президії конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 29 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній момент вже всі відповідні законодавчі зміни для запровадження вагового контролю зроблені. До канікул Верховна Рада прийняла всі необхідні зміни до кодексів та законів. Ми з 1 жовтня зможемо виставляти штрафи в автоматичному режимі", - розповів Кубраков.

Він додав, що крім цього парламент ухвалив зміни до державного бюджету, відповідно до яких буде збільшено фінансування Уктрансбезпеки, що дозволить збільшити заробітну платню інспекторів та розширити штат працівників служби.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 червня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №3742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» (ГВК), який запроваджує штрафи за порушення норм ГВК.

Читайте також: На Житомирщині на трасі М-21 запрацювала система зважування фур у русі

Законопроєкт №3743 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю" Верховна Рада прийняла у другому читанні 29 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-