Шмигаль вимагає реалізувати Меморандум з місцевою владою до початку опалювального сезону

Шмигаль вимагає реалізувати Меморандум з місцевою владою до початку опалювального сезону

Укрінформ
Меморандум з місцевою владою щодо врегулювання проблем у постачанні теплової енергії та гарячої води критично важливо реалізувати до початку опалювального сезону.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час засідання Антикризового енергетичного штабу.

Зокрема, Шмигаль наголосив критично важливою є реалізація до початку опалювального сезону положень Меморандуму між Урядом і місцевою владою щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

«Меморандум закріпив наші спільні прагнення розв’язати проблемні питання в енергетичній сфері задля захисту добробуту громадян. На сьогодні більшість пунктів Меморандуму виконується, але критично важливо реалізувати всі положення до початку опалювального сезону», — наголосив Шмигаль.

Глава Уряду дав завдання Міністру розвитку громад та територій терміново зібрати відповідні наради та щоденно інформувати стосовно реалізації положень Меморандуму в частині закриття заборгованості ТКЕ.

Також повідомляється, що під час засідання обговорили стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в опалювальний період 2021/22 року.

Як доповів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, підготовка до опалювального сезону проходить планово й штатно. За інформацією обласних держадміністрацій, станом на середину липня підготовлено від запланованого більш ніж 50% житлових будинків, об’єктів соціально-культурного призначення, 51% котелень, 54% теплових мереж.

За словами очільника Мінрегіону, в умовах підготовки ТКЕ до опалювального сезону перше, що необхідно врахувати, це фінансову спроможність підприємств закупити газ та розрахуватися зі старими боргами перед постачальником природного газу НАК «Нафтогаз».

Читайте також: Тарифи на опалення та гарячу воду мають мотивувати до наведення порядку в ТКЕ - Шмигаль

У нараді також взяли участь міністр енергетики Герман Галущенко, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, представники міністерств, енергетичних підприємств та народні депутати.

Як повідомлялося, у лютому цього року Кабмін, представники місцевої влади, НКРЕКП та НАК «Нафтогаз України» підписали меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на опалення та гарячу воду зростати не будуть.

Меморандум підписаний міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим, в.о. міністра енергетики Юрієм Вітренком, міськими голами, представниками Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також представниками НАК «Нафтогаз України».

Від міських голів Меморандум підписали очільник Житомира Сергій Сухомлин, очільник Києва Віталій Кличко, керівник Одеси Геннадій Труханов, міський голова Бучі Анатолій Федорук. Також у форматі відеоконференції на заході були присутні міський голова Дніпра Борис Філатов, очільник Львова Андрій Садовий та керівник Маріуполя Вадим Бойченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-