Мінрегіон ініціює податкові зміни задля збільшення надходжень у бюджети громад

Мінрегіон ініціює податкові зміни задля збільшення надходжень у бюджети громад

Укрінформ
Міністерство розвитку громад та територій ініціює внесення змін до Податкового кодексу для збільшення фінансових надходжень у бюджети громад.

Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час виступу на форумі "Україна 30. Децентралізація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінрегіон подав на розгляд уряду зміни до Податквого кодексу, які дозволять збільшити надходження до місцевих бюджетів та підсилити фінансову незалежність та спроможність громад.

Також Чернишов зауважив, що Мінрегіон працює над вдосконаленням форм міжмуніципального співробітництва, яке є дієвим та ефективним для розвитку громад.

Крім того, міністр наголосив на важливості зміцнення муніципальної служби, Він повідомив, що у вересні до Верховної Ради подадуть проєкт нової редакції закону про службу в органах місцевого самоврядування.

Читайте також: Чернишов: Кожна тергромада має самостійно виявляти та примножувати свій потенціал

Як повідомляв раніше Чернишов, капітальні видатки місцевих бюджетів за сім років реформи децентралізації зросли на понад 60% – і за 2020 рік склали 96,8 млрд грн.

Упродовж січня-травня 2021 року зафіксовано зростання доходів місцевих бюджетів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг надходжень до загального фонду (без урахування трансфертів з державного бюджету) зріс на 21,2% і склав 133 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-