Громади краще адмініструють податки завдяки децентралізації - Шмигаль

Громади краще адмініструють податки завдяки децентралізації - Шмигаль

Укрінформ
Громади краще адмініструють податки та налагоджують співпрацю з бізнесом завдяки реформі децентралізації.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив під час виступу на форумі "Україна 30. Децентралізація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загальна картина по регіонах демонструє, що після утворення ОТГ значно покращилась практика адміністрування податків і відносини з бізнесом. Тобто з'явилася взаємна зацікавленість і громад, і влади місцевої, і бізнесу - вкладати гроші в добробут конкретної громади", - сказав Шмигаль.

Він додав, що бізнес зацікавлений у розвитку громад, бо це привабливість для того, щоб більше людей хотіли залишитися в громаді, не виїжджати на заробітки, а працювати в малому, середньому та великому бізнесі, який є на території їхніх громад. Також глава уряду наголосив, що бізнес зацікавлений напряму співпрацювати з місцевою владою, а влада на місцях зацікавлена "притягнути" бізнес до себе. Відтак, зазначив Прем'єр-міністр, починається регіональна конкуренція між місцевими громадами, утворюються кращі умови для бізнесу, особливо для малого і середнього, який може створювати точки зростання в кожній громаді - сплачувати податки, зарплати, створювати нові робочі місця.

"Кожен з українських регіонів має абсолютно унікальні можливості і починається певна боротьба за розвиток таких можливостей. Влада на місцях на краще знає свої сильні і слабкі сторони, відповідно це покращує комунікацію з потенційними інвесторами. Мова не лише про іноземних інвесторів, а в першу чергу - про українського малого і середнього бізнесмена, фермерів, які мають працювати у своїх громадах, отримувати там кращі умови", - додав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль окреслив п'ять основних економічних підсумків тижня

Глава уряду також наголосив, що Кабмін продовжує працювати для покращення інвестиційного клімату, зокрема йдеться про розвиток індустріальних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-