Газзбути перепродували паливо для населення іншим споживачам - Нафтогаз

Газзбути перепродували паливо для населення іншим споживачам - Нафтогаз

Укрінформ
Газзбутові підприємства, що входять до складу компанії "ЙЕ Енергія" (раніше - РГК), перепродували газ, відпущений для потреб населення за річними контрактами, іншим споживачам за ринковими цінами.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив директор з інтегрованих комунікацій Нафтогазу Максим Білявський.

"В умовах однорічного контракту із компанією "ЙЕ Енергія" не було встановлено обмежень або зобов’язань газозбутових підприємств постачати природний газ виключно для побутових споживачів. Така помилка призвела до того, що у травні 2021 року понад 20% природного газу, який був відпущений газозбутовим підприємствам для постачання населенню за річними договорами, було перепродано за ринковими цінами (вищі за фіксовані ціни у договорах) для інших категорій споживачів", - сказав Білявський.

За його словами, це обумовлено умовами контракту, а не тим, що уряд виступав за стабільну ціну на прийнятому рівні в межах річного продукту, і Нафтогаз мав забезпечити ресурс газу для такого продукту.

Білявський повідомив, що Нафтогаз спільно із Міненерго, НКРЕКП та Оператором ГТС України розробили нову модель прозорого забезпечення потреб населення природним газом.

Читайте також: Нафтогаз може отримати за квартал до 105 мільярдів збитку - Вітренко

Як повідомлялося, у квітні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила постанову, якою запроваджуються річні тарифи на газ із 1 травня 2021 року.

ГК "Нафтогаз" з 1 травня автоматично перевела своїх споживачів на тарифний план "Фіксований". Упродовж року клієнти компанії отримуватимуть газ за ціною 7,96 грн за кубометр (з ПДВ, без вартості розподілу/доставки). Річні тарифні плани вважаються ринковим способом убезпечити населення від сезонних цінових коливань.

Із 1 липня ГК "Нафтогаз України" призупинила дію тарифу "Місячний" через відсутність заявок на цей тарифний план.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-