Нафтогаз оцінює ефект від програми енергоефективності у ₴8,4 мільярда

Нафтогаз оцінює ефект від програми енергоефективності у ₴8,4 мільярда

Укрінформ
Група "Нафтогаз" оцінює економічний ефект від впровадження своєї програми енергоефективності у 8,4 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це заявив директор з енергоефективності та управління майном групи "Нафтогаз", голова Федерації роботодавців нафтогазової галузі Віталій Щербенко в інтерв'ю виданню "День".

"У Нафтогазі попередні 5 років діяла спеціальна програма енергоефективності 2015-2020. Сумарний економічний ефект від її впровадження — 8,4 млрд гривень", - сказав Щербенко.

Він повідомив, що Нафтогаз розробляє нову програму енергоефективності на 2021-2025 роки. За словами Щербенка, метою Нафтогазу є зменшення викидів метану. Для цього група впроваджує підвищення точності вимірювання втрат, ефективну систему інвентаризації викидів метану та процедури регулярної звітності, покращує політику та підходи до управління викидами.

Крім того, паралельно з розвитком енергоефективності Нафтогаз бачить потенціал до переходу до відновлюваних джерел енергії та, зокрема, розвитку водневої енергетики. Щербенко зазначив, що компанія відкрита до обговорення проєктів з виробництва та споживання водню з представниками бізнесу.

Читайте також: Населення і ТКЕ можуть скоротити споживання газу на 50% – Нафтогаз

Як повідомлялося, в Україні за рахунок впровадження енергоефективних технологій населення та підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) могли би зменшити споживання газу на 40-50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-