Любченко заявив про зростання рівня офіційного працевлаштування

Любченко заявив про зростання рівня офіційного працевлаштування

Укрінформ
В Україні відбувається процес повернення трудових мігрантів; рівень офіційного працевлаштування за останніх пів року зріс майже на 15%.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Трудові ресурси", сказав перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко.

За його словами, нині країни - сусіди України заявляють про проблему нестачі робочих рук, однак в Україні рівень офіційного працевлаштування зростає.

«Я спілкуюся з головами обласних державних адміністрацій - дуже багато людей повернулись додому і працюють. Підтвердженням також є офіційна статистика. Ми маємо в цьому році майже на 15% за перше півріччя більше повідомлень про офіційне працевлаштування. Я кажу тільки про офіційну частину, з якої платяться податки», – додав урядовець.

Він уточнив, що Україна нині має проблемні два напрямки - сплачує пенсії на тимчасово окуповані території, не отримуючи звідти соціального внеску для покриття цих витрат. Разом із витратами по безробіттю це становить понад 2 млрд євро в рік.

Водночас, за обрахунками Мінекономіки точок зростання, драйверами збільшення кількості робочих місць може бути те, що робить у першу чергу держава, - це інфраструктурні проєкти, розвиток територіальних громад, децентралізація, яка відкриває необмежені можливості для розвитку громад і добробуту українців.

Читайте також: Фразу «хочу виїхати» маємо замінити на «хочу повернутися» - Любченко про заробітчан

Всеукраїнський форум "Україна 30. Трудові ресурси" триватиме 20-21 липня. Впродовж двох днів спікери говоритимуть про державну візію стосовно повернення трудових мігрантів, державні програми для подолання безробіття, зміни на ринку праці через пандемію коронавірусу. А також - про новий Трудовий кодекс і цифровізацію як невід'ємну складову сфери трудових відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-