До законопроєкту про зміну Податкового кодексу подали понад 10 тисяч поправок – Гетманцев

До законопроєкту про зміну Податкового кодексу подали понад 10 тисяч поправок – Гетманцев

Укрінформ
До другого читання законопроєкту №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» подано понад 10 тисяч поправок народних депутатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграмі.

"До антиолігархічного податкового закону 5600 подано понад 10 тисяч поправок небайдужих народних депутатів. Більше (16 тисяч) було подано тільки до «антиколомойського» закону. Таким чином, кількість поправок кратно перевищує кількість норм проєкту. Не будемо називати їх спамом, але зазначимо, що на спам у нас завжди є антиспам процедури", - написав Гетманцев.

Депутат допускає, що така кількість поправок дещо затримає прийняття законопроєкту, "але точно не зупинить на шляху до ліквідації милих серцю різного рівня олігархів пільг, прогалин та уклоністських схем".

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Читайте також: ВР планує звільнити від оподаткування виграші в азартні ігри

Мета законопроєкту - забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок в частині попередження «скруток» і тіньового обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» і «Доступна іпотека 7%» тощо.

Представляючи законопроєкт у Раді, міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що зміни до Податкового кодексу не позначаться на пересічних громадянах і малому бізнесі, який справно платить податки.

У Мінфіні пояснили, що прийняття і реалізація положень законопроєкту сприятиме додатковим надходженням до бюджетів у розмірі близько 50 млрд грн у розрахунку на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-