На ринках критичної сировини Україна є партнером ЄС, а не конкурентом – Мінекономіки

На ринках критичної сировини Україна є партнером ЄС, а не конкурентом – Мінекономіки

Укрінформ
Наша держава є не конкурентом для Європейського Союзу на ринку критичної сировини, зокрема, первинної переробки металів, а навпаки – партнером.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки, про це під час Конференції високого рівня щодо стратегічного партнерства України та ЄС з питань критичної сировини та акумуляторів повідомив заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка.

«Україна має потенціал стати надійним постачальником критично важливої ​​сировини в рамках стратегічного партнерства. Видобуток так званих «корисних копалин майбутнього» дозволить Україні розвивати нові галузі та створити можливості для принаймні первинної переробки цих металів всередині країни», - сказав він.

За його словами, підписаний напередодні Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства між Європейським Союзом і Україною, окрім традиційних механізмів, має й потужну ділову складову. Зокрема, цей документ сприятиме встановленню прямих контактів між українськими та європейськими бізнес-асоціаціями та реалізації спільних проєктів.

Водночас, відзначив Качка, наша держава націлена на тісну співпрацю у галузі досліджень та інновацій, в тому числі з використанням ланцюжків вартості критичних сировинних матеріалів та батарей Horizon Europe.

Читайте також: Україна може ввести тимчасову заборону на експорт металобрухту - Тарас Качка

Заступник міністра також наголосив на важливості укладення Угоди АСАА («промислового безвізу»), яка зараз охоплює широкий спектр напрямів, в тому числі ECO-Labeling, екодизайну, енергетичної ефективності – всієї промислової продукції.

«Уже кілька років між Україною та ЄС триває діалог високого рівня в тому числі в питанні промислового співробітництва. Зараз ми працюємо не лише над сировинними напрямами, а й над іншою промисловістю з доданою вартістю, щоб визначити, як можна вписати Україну у виробничі процеси в Європейському Союзі», - додав Качка.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Європейський Союз 13 липня започаткували стратегічне партнерство у сфері критичної сировини та акумуляторів.

Фото: Форму Україна 30

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-