Любченко запросив німецький бізнес інвестувати в Україну

Любченко запросив німецький бізнес інвестувати в Україну

Фото
Укрінформ
Німецький бізнес можуть зацікавити в Україні такі кластери, як технологічне виробництво, виробництво транспорту, сучасні технології, інвестиції в охорону здоров’я, виготовлення медичного обладнання та ліків.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки, про це сказав перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко під час зустрічі з послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузенз. 

«Німеччина для України стратегічний партнер, саме тому, моїм завданням, як першого віцепрем'єр-міністра та міністра економіки є пошук синергії та точок перетину наших країн в економіці. <...> Вважаю, що для німецького бізнесу цікавими стануть наступні кластери: технологічного розвитку, що включає у себе технологічне виробництво, виробництво транспорту, сучасні технології, інвестиції у охорону здоров’я, виготовлення медичного обладнання та ліків», - сказав Любченко.

Зі свого боку, Анка Фельдгузенз зазначила, що останні події з поширенням пандемії в світі переорієнтували політику великого німецького бізнесу – актуальною вимогою сьогодення є локалізація великих фармацевтичних виробництв ближче до Німеччини.

"І Україна, зважаючи на її вдале розташування, може стати таким місцем", - зазначили у пресслужбі Мінекономіки.

Любченко запросив німецький бізнес інвестувати в Україну.

«Схвалили Закон «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні», яким створюємо прийнятні умови для ведення бізнесу інвесторам, які приходять до нас з інвестиціями понад 20 млн євро та створюють нові робочі місця. Вже завершуємо нормативно-правову роботу з підзаконними актами, щоб цей закон запрацював», - розповів урядовець.

Читайте також: Німеччина залишається одним із ключових партнерів України - Зеленський

Перший віцепрем'єр поінформував закордонних колег про зміни, які плануються урядом у сфері управління людським капіталом.

«Будемо започатковувати нову стратегію управління людським капіталом. Наша мета – створити такі механізми, щоб випускники вищих навчальних закладів залишалися працювати вдома, брали на себе виклики та будували майбутнє України», - зауважив Любченко.

Крім того, у ході зустрічі обговорювалися поточні питання взаємодії між країнами, зокрема, перспективи підписання меморандуму порозуміння щодо захисту прав українських громадян, які легально працюють у Німеччині.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина допоможе Україні у боротьбі з коронавірусом, зокрема, передасть 1,5 млн доз вакцин проти COVID-19. Це пообіцяла канцлер ФРН Ангела Меркель на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Берліні 12 липня.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-