«На добу наперед»: регулятор розслідує поведінку учасників ринку електроенергії

«На добу наперед»: регулятор розслідує поведінку учасників ринку електроенергії

Укрінформ
Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг почала розслідування поведінки учасників ринку електроенергії на ринку "на добу наперед" (РДН).

Відповідне рішення було прийняте на засіданні комісії, передає кореспондент Укрінформу.

Розслідування порушень законодавства, яке регулює функціонування ринку електричної енергії, проводитиметься відносно компаній "Юнайтед Енерджі", "Д.Трейдинг", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго", "Центренерго", "Енер Джи", "Енергозахід", "Екотеч Енерджі", "Ентра М", "Ютіліті Трейдінг", "Артлекс-Енерджі" та "ОНК-Груп". Воно охоплюватиме період з 1 червня до 4 липня.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет вбачає ознаки антиконкурентних узгоджених дій на ринку електроенергії і з власної ініціативи розпочав розслідування наявності чи відсутності ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Читайте також: АМКУ почав розслідування на ринку електроенергії

4 липня НКРЕКП обмежила місячні обсяги продажу електроенергії за двосторонніми договорами між учасниками ринку електричної енергії, які є афілійованими між собою. Обмеження встановлене у розмірі 50% місячного обсягу продажу електроенергії виробниками (крім договорів, укладених для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії).

Читайте також: НКРЕКП оштрафувала п'ять енергопостачальників на 600 тисяч

Крім того, у торговій зоні "Об'єднана енергетична система України" до 8 липня включно на ринку "на добу наперед" мінімальний рівень заявлених цін становитиме 734,85 грн/Мвт-год. (без ПДВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-