Шмигаль очікує додаткові інвестиції на $10 мільярдів у зв'язку із запуском ринку землі

Шмигаль очікує додаткові інвестиції на $10 мільярдів у зв'язку із запуском ринку землі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікує додаткові інвестиції на 10 млрд доларів у зв'язку із початком роботи ринку сільськогосподарських земель.

Про це він сказав , відкриваючи у Вільнюсі вступну сесію Конференції з питань реформ в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ринок фактично почав свою роботу і, я переконаний, що протягом наступного року він отримає дуже хороші перспективи, дуже добрий розвиток та дасть важливий поштовх для розвитку економіки. Ми очікуємо до 10 млрд доларів США додаткових інвестицій у зв'язку із початком роботи ринку сільськогосподарських земель”, - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що за оцінками Світового банку, зняття мораторію на продаж землі призведе до збільшення ВВП України майже на 2 %.

Читайте також: Відкриття ринку землі: у Мінагро розповіли про перші результати

Прем'єр-міністр також повідомив, що в Україні за перші шість днів відкриття ринку землі було укладено понад 300 договорів на ділянки сільськогосподарського призначення.

Як повідомлялося, з 1 липня 2021 року набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”, який скасовує дію мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-