Укртранснафті дали дозвіл на користування «трубою Медведчука»

Укртранснафті дали дозвіл на користування «трубою Медведчука»

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) видала АТ «Укртранснафта» ліцензію на транспортування нафтопродуктів частиною трубопроводу «Самара - Західний напрямок».

Відповідне рішення ухвалене на засіданні НКРЕКП у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

Таким чином, «Укртранснафта» отримала право транспортувати нафтопродукти магістральним трубопроводом на території Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Львівської та Закарпатської областей.

Водночас НКРЕКП призупинило дію аналогічної ліцензії ТОВ "Прикарпатзахідтранс", яке раніше використовувало трубопровід.

Читайте також: ФДМУ просить суд визнати держвласністю частину «труби Медведчука»

Як повідомлялося, 30 червня АТ «Укртранснафта» підписало із Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) договір на управління українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» терміном на 5 років. Компанія зобов’язалася впродовж 5 років забезпечувати не менше 1,1 млн грн щомісячного доходу держави від управління нафтопродуктопроводом.

РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

21 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзахідтранс", увівши в дію рішення РНБО від 19 лютого.

23 лютого Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт та передачу в управління АРМА всього майна та інфраструктури стратегічного нафтопроводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-