Нафта дешевшає в очікуванні рішень ОПЕК+

Нафта дешевшає в очікуванні рішень ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у п'ятницю, 2 липня, після того, як через внутрішню боротьбу у групі ОПЕК+ було заблоковано прийняття рішення про подальшу виробничу політику.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,7 за барель, що на $0,14 (0,18%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,05 (0,07%) - до $75,18 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $75,84 і $75,23 відповідно.

Міністерський моніторинговий комітет ОПЕК+ (JMMC) завершився в четвер без фінальної рекомендації, оскільки ОАЕ висловили незгоду зі своєю базою відліку зниження видобутку.

За словами одного з делегатів, протистояння між Об'єднаними Арабськими Еміратами та іншою частиною картелю може в кінцевому підсумку означати, що ОПЕК+ взагалі не збільшить видобуток. Раніше делегати альянсу досягли принципової угоди про збільшення видобутку на 400 тис. бар./добу. щомісяця з серпня до грудня.

Міністри країн-учасниць групи зберуться знову 2 липня.

Читайте також: Нафта у плюсі ​​на даних Міненерго США про зниження запасів

Рік тому під час обговорення угоди на безпрецедентний рівень зниження в 10 млн б/д країнами ОПЕК+ проти угоди виступила Мексика, затягнувши обговорення. В результаті було знайдено компромісне рішення, що "за" Мексику видобуток (на 300 тис. б/д) знизять США, які брали участь у так званій угоді щодо зниження нафтовидобутку "ОПЕК+ і G20".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-