Зміни до Податкового кодексу усунуть прогалини в оподаткуванні – Гетманцев

Зміни до Податкового кодексу усунуть прогалини в оподаткуванні – Гетманцев

Укрінформ
Законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» – це системний документ про усунення прогалин в оподаткуванні, а не про підвищення податків. 

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Цей законопроєкт (№5600 – ред.) не про підвищення податків, а про усунення прогалин і невмотивованих пільгових норм в оподаткуванні, які дозволяли тій чи іншій галузі не доплачувати податки до бюджету". - сказав Гетманцев.

Він зауважив, що в цілому документ про рівність оподаткування, він усуває ті моменти, які породжують нерівність і пільги. Гетманце додав, що законопроєкт №5600 поданий до сесійної зали в редакції Кабінету Міністрів і рекомендований для прийняття за основу; пропонованих альтернативних варіантів та ідей в ньому не враховано.

"Ми розуміємо, що спротив буде, бо це системний ресурсний документ, який має на меті збільшення надходжень до державного бюджету", - зазначив голова комітету Верховної Ради.

За його словами, такі податкові закони ніколи не сприймаються бізнесом під оплески. Сплата податків людям ніколи не подобається.

"Я думаю, що законопроєкт будуть "збивати" численними правками, які вноситимуть умисно як спам", - прогнозує депутат.

Читайте також: Рада переглянула ставки ПДВ на окремі види сільгосппродукції

Як повідомлялося, на початку червня уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №5600, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей. Податковий комітет на своєму засіданні схвалив цей проєкт і рекомендував його до розгляду Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-