МХП випустив нефінансовий звіт за 2020 рік

МХП випустив нефінансовий звіт за 2020 рік

PR
Укрінформ
МХП - одна з провідних міжнародних агропромислових груп випустила нефінансовий звіт за 2020 рік. У документі йдеться про досягнення у напрямах сталого розвитку, добробут тварин, якість та безпеку продукції.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі МХП.

«Лімасол, Кіпр, 30 червня 2021 р. –  МХП, одна з провідних міжнародних агропромислових груп, сьогодні публікує свій нефінансовий звіт за 2020 рік, в якому йдеться про досягнення, в тому числі у напрямах сталого розвитку, добробуту тварин, якості та безпеки продукції», - зазначається у пресрелізі МХП.

У холдингу наголосили, що звіт підготовлений відповідно до міжнародно визнаних стандартів GRI та висвітлює прогрес МХП у 2020 році.

 У документі, зокрема, звертається увага на ключові моменти 2020 року:

  •  МХП оголосив про свої кліматичні цілі - стати кліматично нейтральною компанією до 2030 року.
  • МХП інвестував понад US$ 2,457 млн в охорону здоров'я та безпеку своїх працівників (включаючи, але не обмежуючись потребами COVID-19). Значна частка витрат була витрачена на сучасні сертифіковані засоби індивідуального захисту – майже US$ 0,990 млн.
  • Створення Комітету IGR & PA (Комітет з питань міжнародних державних зв’язків та суспільних питань), відповідального (включаючи, але не обмежуючись цим) за відносини із зацікавленими сторонами компанії, сприяння сталому розвитку та інтеграцію ESG (питання навколишнього середовища, соціальних питань та корпоративного управління) у МХП.
  • Загальна кількість використання палива у 2020 році знизилась на 2,98% порівняно з 2019 роком. Посилено та розширено співпрацю з громадами в регіонах присутності компанії.
  • МХП розпочав кулінарну трансформацію компанії та пілотні проєкти з різними партнерами на всій території України. У червні 2021 року відкрив найбільший науково-дослідний та кулінарний центр у Києві, щоб навчити кухарів, як працювати з продуктами компанії
  • МХП розпочав масштабну цифрову трансформацію - SAP - найбільшу у Східній Європі.
Читайте також: У МХП стартував пілотний проєкт з підвищення фінансової грамотності співробітників

«У мене є три характеристики, для того, щоб описати  виклики 2020 року: зменшення ризику, швидка адаптація та інновації. Люди, усталені процеси, наші відносини з постачальниками та громадами – це все, що допомогло нам запустити вище зазначені процеси, що стали характерними для 2020 року. У нас є неймовірна команда, яка зрушила гори, щоб компанія не зазнала впливу COVID-19 і щоб люди залишалися здоровими», - сказав голова ради директорів МХП, доктор Джон Річ.

У МХП зазначили, що Нефінансовий звіт за 2020 рік включає розділи про корпоративне управління, залучення зацікавлених сторін, ділову поведінку, людей, охорону здоров'я та безпеку працівників, якість та безпечність продукції, навколишнє середовище та зміни клімату, добробут тварин.

Нефінансовий звіт знаходиться за посиланням.

Як повідомлялося, МХП – провідний виробник курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку (понад 30% від споживання курятини) і високою впізнаваністю бренда своїх продуктів. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Вертикальна інтеграція зменшує залежність МХП від постачальників і цін на сировину, оскільки виробництво зерна перевищує потреби внутрішнього споживання, що дозволяє компанії бути важливим учасником міжнародної торгівлі сировинними товарами. Крім економічної ефективності вертикальна інтеграція дозволяє МХП втілювати сувору політику біобезпеки, контролювати якість сировини і кінцеву якість, а також безпечність продукції до точок продажу.

Балкани: Perutnina Ptuj є провідним виробником курятини і м'ясопереробки на Балканах, має виробничі активи в чотирьох балканських країнах: Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговині; володіє дистриб'юторськими компаніями в Австрії, Македонії та Румунії і поставляє продукцію в 15 країн Європи. Perutnina Ptuj є вертикально інтегрованою компанією на всіх етапах виробництва курятини - від виробництва кормів, інкубаційних яєць, розведення, забою до виробництва ковбасних виробів і подальшої переробки курятини.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під тикером MHPC.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-