Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися в середу, 30 червня, на даних про зниження запасів у США, що компенсувало побоювання трейдерів та інвесторів навколо обмежень на переміщення в деяких країнах через зростання числа випадків COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 75,07 за барель, що на $ 0,31 (0,41%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX виросла на $ 0,54 (0,74%) - до $ 73,52 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 74,76 і $ 72,98 відповідно.

Згідно з даними Американського інституту нафти (API), запаси сирої нафти в Сполучених Штатах скоротилися на 8,2 млн бар. Водночас запаси бензину виросли на 2,4 млн бар., а запаси дистилятів - на 428 тис. бар.

Хоча більш заразний варіант коронавірусу дельта поширюється в багатьох країнах, провокуючи нові локдауни або обмеження на пересування, надії на більш широке відновлення попиту на паливо зберігаються.

Генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо у вівторок на засіданні Об'єднаного технічного комітету ОПЕК + сказав, що в 2021 році очікується зростання попиту на нафту на 6 мільйонів барелів на добу, водночас 5 млн бар. на добу припадають на друге півріччя.

На міністерській нараді, що відбудеться 1 липня, буде прийнято рішення про виробничу політику групи, яка частково послаблює обмеження з видобутку та постачання сировини, введені в травні 2020 року через викликане пандемією падіння попиту.

Читайте також: Нафта дешевшає через новий спалах COVID-19

З початку року Brent подорожчала на 46,4%, WTI - на 52,2%. Таким чином, нафтовий ринок завершує перше півріччя найістотнішим підйомом з 2009 року завдяки очікуванням підвищення попиту на тлі відновлення глобального економічного зростання після кризи, викликаної пандемією COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-